Social media afstudeeropdracht – Goede dader

Onderzoek & analyse

Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar social media voor Intrige. De opdracht bestond uit het opstellen van een social media strategie en het bedenken van een social media campagne om de gewenste doelgroep – goede doelen – aan te spreken. Samen met mijn afstudeergenootje hebben we onderzoek gedaan naar de verschillende vormen van social media en op welke kanalen de doelgroep actief was. Op basis van deze analyse is een social media strategie opgesteld.

Goede dader campagne

De gemeenschappelijke factoren van het stagebedrijf en de doelgroep zijn verwerkt in een social media campagne: Goede dader. Hierbij staat iets goeds doen voor een ander en het goede voorbeeld geven centraal. Het idee was om de campagne te starten met een ludieke actie: een goede dader (uitgevoerd door het stagebedrijf) die goede acties uitvoert in de stad. Deze acties zouden dan worden gefilmd/gefotografeerd en worden verspreid via social media en de website van Goede dader. Om zo een viraal effect te creëren en bekendheid te krijgen voor de campagne.

Promotiefilmpje

Ter ondersteuning van de campagne heb ik een promotiefilmpje gemaakt. Beeld werkt immers krachtig en geeft op een snelle, makkelijke manier de boodschap weer. Daarbij hebben we een website gemaakt wat als platform diende om goede acties op zichtbaar te maken.

 

 

Website & social media kanalen Goede dader

Bekijk de website op: www.goededader.nl.

Goede dader is ook te vinden op diverse social media kanalen:

– Twitter
– Facebook
– Hyves
– Youtube

 

Terug naar overzicht